GRADINITA DUCKY DUCK - Pentru bobocei de nota 10.
slide-5 slide-1 slide-2 slide-3 slide-4 slide-4 slide-4 slide-4
  
 

Micutii nostri sunt implicati in activitati recreative, artistice, sociale.

   Gradinita este deschisa pe tot parcursul anului si organizeaza: evenimente tematice, plimbari la teatrul de papusi, la expozitii, sarbatorirea zilelor de nastere, serbari de evaluare a cunostintelor de doua ori pe an(Craciun si sfarsit de an prescolar)

Contact:

        Str. Fortunei, nr.21,         Ploiesti Prahova,
(Langa Politia Municipala)

Tel: 0721.446.982

 

PARTENERI DUCKY DUCK:

MEDSANA

GYMBOLAND

 

 

Bine ati venit la Gradinita Ducky Duck

 

Mai multe stiri actualizate gasiti pe Facebook GRADINITA DUCKY DUCK

Conducerea gradinitei DUCKY-DUCK va explica de ce autorizatia ARACIP (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Prescolar) nu este o simpla hartie.

Familiarizarea cu termenul:

Autorizatia ARACIP se obtine la infiintarea gradinitei sub denumirea de "autorizatie provizorie" si acreditarea dupa un ciclu de invatamant- intre 3 si 5 ani de la autorizare,a doua fiind o intarire a faptului ca educatia copiilor s-a desfasurat la parametri maximi in perioada anterioara.Autorizarea nu este o simpla foaie,ci o garantie pt orice parinte a calitatii invatamantului dintr-o institutie de invatamant,calitate care nu doar se demonstreaza si apoi nu se mai pastreaza, institutia fiind permanent controlata in pastrarea standardului de catre inspectorii scolari din localitatea in care se afla gradinita si de reprezentantii ARACIP Bucuresti.

Detalii:

Obtinerea autorizatiei ARACIP nu consta doar in achitarea unei taxe,ci in primul rand a intocmirii unui dosar stufos de documente,autorizatii de la toate celelalte institutii superioare gradinitei,acte legate de locatie,baza materiala prescolara,personal calificat si de conducere si acte care atesta procesul lor de formare continua,proiecte didactice,manageriale,de buget,parteneriate cu alte institutii educationale,schimbul de experienta in vederea asigurarii calitatii,etc. Informatiile din dosar sunt verificate la obtinerea autorizatiei si apoi periodic,existand riscul ca aceasta sa nu fie acordata chiar si dupa achitarea taxei in cazul in care institutia nu corespunde standardelor de calitate sau retrasa dupa acordarea ei.

Gradinitele nu pot fi "in curs de autorizare" pentru ca unica perioada a anului in care se depune dosarul si se fac demersurile in obtinerea autorizarii ARACIP este de sfarsit de an prescolar,in ideea ca daca gradinita corespunde standardelor de calitate sa isi inceapa urmatorul an scolar din septembrie in conditii de legalitate.

O institutie prescolara autorizata ARACIP are documentul afisat la vedere.

Familiarizarea cu termenul:

Personal calificat intr-o gradinita inseamna persoane absolvente ale Liceului Pedagogic cu specializarea "educatoare" sau "educatoare-invatatoare"(pot fi si alte specializari in cadrul acestui liceu) si absolvente ale Institutului Pedagogic cu specializarea "psiho-pedagogie prescolara".Persoanele cu studii superioare absolvente ale facultatilor de Litere si Stiinte sau ale altor facultati,care nu au specializare in invatamantul prescolar,chiar cu modulul pedagogic inclus in portofoliul de absolvire,nu sunt considerate personal calificat (nu pot ocupa postul de educatoare in gradinita).

Detalii:

Intr-o gradinita autorizata se lucreaza cu personal calificat atat la activitatile conform programei prescolare cat si la optionale,gradinita se afla obligatoriu sub coordonarea unui pedagog,avand ca director o persoana cu vechime in invatamant,definitivat si gradul 1,gradinita este dotata cu baza materiala necesara invatamantului prescolar,programe,curriculum,planuri de lectie si proiecte lunare care parcurg toti pasii predarii eficiente la gradinita,copiii sunt inregistrati legal in registre de inscriere care se trimit la Bucuresti,sunt consemnati ca prezenta in cataloage prescolare cu valoare de document ,se realizeaza anual de catre gradinita planuri de imbunatatirea calitatii in unitatea respectiva,a caror respectare se controleaza,etc.

La o gradinita autorizata ARACIP exista portofolii ale educatoarelor care includ caietele acestora (sub forma unor documente-registre autorizate de Inspectoratul Scolar ,in care sunt consemnate activitatile zilnice care se fac cu copiii si care se actualizeaza anual),portofolii ale copiilor ce includ fise de evaluare initiala, periodica,finala.In felul acesta poate fi studiata evolutia copilului si intervenit educational in punctele sale mai slabe care pot fi legate de limbaj,imaginatie,memorie,etc.Copiii lucreaza pe caiete didactice autorizate de Ministerul Educatiei.Copiilor li se intocmesc in conditii de legalitate actele pentru scoala.

Acestea si multe alte aspecte indeparteaza aceasta autorizatie de o simpla foaie,avantajul ei fiind de partea copiilor si parintilor lor.

(1)   Educatia anteprescolara se organizeaza în crese si, dupa caz, în gradinite si centre de zi.
(2) Organizarea unitatilor de educatie timpurie anteprescolara, continutul educativ al acesteia,standardele de calitate si metodologia de organizare ale acesteia se stabilesc prin hotarâre de Guvern initiata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
(3) Asigurarea personalului didactic necesar desfasurarii educatiei anteprescolare se face de catre autoritatile Administratiei publice locale, împreuna cu inspectoratele scolare, cu respectarea standardelor de calitate si a legislatiei în vigoare.
(4) Tipurile si modalitatile de finantare a serviciilor de educatie timpurie anteprescolara se reglementeaza prin hotarâre a Guvernului, în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Finantarea din resurse publice se poate acorda numai furnizorilor de servicii de educatie timpurie acreditati, publici sau privati.
(5) Acreditarea furnizorilor de educatie timpurie anteprescolara se realizeaza în conformitate cu prevederile metodologiei elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii.
Învatamântul prescolar
Art. 27.
(1)Învatamântul prescolar se organizeaza în gradinite cu program normal, prelungit si saptamânal. Gradinitele pot functiona ca unitati independente sau în cadrul unor unitati scolare, cu aprobarea inspectoratului scolar.
(2)Autoritatile administratiei publice locale si inspectoratele scolare asigura conditiile pentru generalizarea treptata a învatamântului prescolar.

 

 


© 2014 Gradinita Particulara Ploiesti - DUCKY DUCK                                Web Design de Calitate by GHILBERT